Створити услове за дигитализацију

Јавно предузеће "Емисиона техника" требало би да почне да ради што пре, како Србија не би каснила у дигитализацији емитовања телевизијског програма, истакла министарка за телекомуникације Јасна Матић.

Министарка за телекомуникације Јасна Матић оценила је да би Јавно предузеће "Емисиона техника" требало што пре да почне да ради како би Србија не би каснила у дигитализацији емитовања телевизијског програма.

Матићева је у је у интервјуу агенцији Бета рекла да је због преласка на дигитално емитовање телевизијског програма неопходна набавка нових предајника и постављање пратеће инфраструктуре.

"Неопходно је да се тај посао започне пре лета, да би дигитално емитовање телевизијског програма могло да почне у року, 4. априла 2012. године", истакла је Матићева.

Јавно предузеће "Емисиона техника", навела је, основано је крајем прошле године и још има вршиоца дужности директора, а пред њим је велики задатак обнављања целе емисионе мреже која је у Србији у запуштеном стању.

Матићева је рекла да све европске државе имају јавна предузећа које се баве емитовањем програма за све оне који имају дозволе.

"На тај начин се смањују трошкови емитера који не морају да имају сопствене мреже, а смањује се и ниво зрачења, што је битно за заштиту животну средине и људи", навела је министарка.

Министарство већ неко време инситира на састанцима Владе да се постави директор "Емисионе технике", који ће моћи да почне преговоре са Европском банком за обнову и развој, која је заинтересована да финансира набавку опреме, истакла је Матићева.

"Емисиона техника ће од продаје својих услуга телевизијама моћи да се издржава, инвестира и развија предајничку активност", рекла је Матићава и додала да је то предузеће основано издвајањем те технике из Радио-телевизије Србије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи