Свакодневна дискриминација

У Србији и даље постоји дискриминација и биће потребно доста времена и напора да би постала хуманије друштво. Позитивне промене виде се у доношењу неколико антидискриминационих закона, оценила је Коалиција против дискриминације.

Коалиција против дискриминације, која окупља осам невладиних организација, оценила је да у Србији и даље постоји дискриминација.

У извештају о дискриминацији за прошлу годину, констатује се да ће бити потребно доста времена и напора да би Србија постала хуманије друштво. Позитивне промене, за сада, виде се у доношењу неколико антидискриминационих закона.

Прошлогодишње усвајање Закона против дискриминације, као и Закона о равноправости полова кључни су напредак Србије ка успостављању модерног антидискриминационог законодавства.

Проблем је, кажу у Коалицији против дискриминације, што ови закони, ионако усвајани у парламенту уз тешкоће, нису доследно спровођени, а често су и кршени.

"После пет година рада Коалиције, напор да се дође до антидискриминационог законодавства у земљи уродио је плодом и тиме смо допринели подизању правног стандарда заштите људских права у Србији", рекао је Саша Гајин из Коалиције.

Пракса да се закони који спречавају дискриминацију не спроводе доследно показује да ће и у наредним годинама Коалиција морати да реагује на сва кршења људских права.

"Ако погледате извештај Коалиције против дискриминације за прошлу годину, врло је јасно да је дискриминација у Србији по свим основама свакодневна појава", каже Драгана Вучковић.

Коалиција је доделила по први пут признања појединцима, организацијама, компанијама и медијима који су у току једне године допринели борби за једнакост свих грађана Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи