Помоћ становницима Зајечара

Становницима околине Зајечара, коју су погодиле поплаве, министар економије Млађан Динкић уручио робну помоћ вредну 50 милиона динара. Домаће компаније угроженим Зајечарцима робу дале уз попуст.

Министар економије и регионалног развоја Млађан Динкић посетио је поплављена домаћинства у зајечарским насељима Муљак и Вишњар и угроженим грађанима уручио помоћ, робу домаће производње.

Помоћ обухвата 11.000 квадратних метара подних облога, више стотина кревета и других комада намештаја, као и белу технику.

"Ја сам овим испунио обећање које сам дао 1. марта, када смо премијер Цветковић и ја посетили овај крај. Помоћ је вредна 50 милиона динара и намењена је за 650 домаћинстава, чије су куће оштећене у фебруарским и априлским поплавама, а дистрибуција ће трајати десетак дана", рекао је Динкић.

Министар економије захвалио је компанијма које су своју робу уступиле по фабричким ценама и пренео обећање градоначелника Зајечара Бошка Ничића да ће одмах почети радови на санирању корита Белог Тимока, по пројекту београдског Инситута за водопривреду "Јарослав Черни".

"Реализција пројекта трајаће годину и по дана, током које ће корито Белог Тимока бити измештено", рекао је Динкић.

У саопштењу Министарства економије поводом посете министра Динкића Зајечару, наводи се да су домаће компаније "Симпо", "Синтелон", "Горење" и "Алфа Плам" одлучиле да помогну Зајечарцима, и то тако што су своју робу дале уз попуст у односу на фабричке цене.

Угроженим грађанима поклоњено је и 259 штедњака, 672 лежаја, 16 гарнитура, 75 троседа, 68 двоседа, 214 фотеља, 35 угаоних гарнитура, 448 плакара и витрина, 199 гардеробних ормана, 51 угаона клупа, 3.000 столица, 268 фрижидера и 264 замрзивача, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи