Америчка помоћ југу Србије

Амбасадорка Америке у Београду Мери Ворлик изјавила да су Сједињене Америчке Државе уложиле преко УСАИД-а више од 70 милиона долара у југ Србије.

Сједињене Америчке Државе уложиле су преко УСАИД-а више од 70 милиона долара у југ Србије, највише у инфраструктуру, развој економије и културе, изјавила је америчка амбасадорка у Београду Мери Ворлик након разговора са представницима локалне самоуправе у Врању.

"Охрабрујемо све инвеститоре из Америке да улажу у југ Србије, интегрални део Србије који корача крупним корацима ка Европској унији", рекла је Ворлик у Врању где је први пут боравила после именовања.

Врање може да буде пример осталим градовима у Србији када је економски развој у питању, изјавила је амбасадорка.

Ворлик је навела да ће америчка Амбасада у Београду наставити напорно да охрабрује америчке компаније да инвестирају у југ Србије, као и да са Врањем постоје дугогодишњи контакти по том питању".

"До сада је Влада САД финансирала 35 пројеката у Врању вредних 1,3 милиона долара од чега је преко УСАИД-а обезбеђено 430.000 долара. Сваки пројекат је заузео своје место у развоју наше локалне заједнице", рекао је градоначелник Врања Мирољуб Стојчић захваљујући амбасадорки на финансијској помоћи.

Амбасадорка САД посетила је и Народну библиотеку у Нишу којој је амабасада САД поклонила компјутерску опрему у вредности од 4.500 долара.

"Библиотеке као ризнице књига треба да пруже читаоцима не само књиге већ и најновије технолошке могућности. Иако децу покушавамо да научимо да у својим рукама држе књиге треба их припремити и за све већу важност умрежавања у компјутерску базу података", рекла је америчка амбасадорка.

Ворликова је нагласила да ће компјутерска опрема помоћи у дигитализацији Народне библиотеке.

Градоначелник Ниша Милош Симоновић је рекао да град Ниш завршава припреме за почетак реконструкције библиотеке и изразио наду да ће амбасада САД помоћи у опремању новог простора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи