Стигла вода у Врање

Врањанци су после седам дана добили воду из градског водовода, али је још не могу користити за пиће. Док не стигну резултати анализе хемијске и бактериолошке исправности, водом за пиће Врањанци ће се снабдевати из цистерни.

Пoсле шест дана, Врање и још 16 приградских насеља  добили су рано јутрос, после тачно шест дана, добило воду, али која још није за пиће.

Радници водовода поправили су цевовод од бране Првонек до Врања који је оштетила набујала Бањштица после прошлонедељних обилних киша.

Док не стигну резултати анализе хемијске и бактериолошке исправности, водом за пиће Врањанци ће се снабдевати из цистерни.

Технички директор ЈП "Водовод" Живојин Митровић рекао је да је хаварија на магистралном цевоводу у долини реке Бањштице санирана синоћ око 20 часова, после чега је систем поново активиран.

"Вода из акумулације 'Првонек' стигла у Фабрику за пречишћавање пола сата иза поноћи, а код крајњих потрошача јутрос око четири сата", рекао је Митровић и додао да из превентивних разлога нису сви потрошачи прикључени на систем.

Потрошачима је упућено упозорење да та вода није за пиће све док се од Завода за јавно здравље из Врања не добије позитивни резултати о њеној хемиској и биолошкој исправности.

"Када се цео систем стабилизује ми ћемо почети са узорковањем и испитивањем воде. Очекујем да ћемо све завршити до четвртка поподне, а до тада препоручујем да се вода не користи за пиће", рекао је јутрос Горан Тасић, епидемиолог Завода за јавно здравље у Врању.

До тада, као и претходних шет дана, становници Врања ће се водом за пиће снабдевати из 26 стационарних и седам покретних цистерни.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи