Реке мирују

Ситуација на поплављеним подручјима се смирује. Прве процене показују да је само у Лесковцу причињена штета око 300 милиона динара. Помоћ за поплављена подручја стигла из Београда.

Ситуација на поплављеним подручјимa у Србији се смирује. На територији града Лесковца поплављено је 15 насељених места и око 1.000 хектара обрадивих површина.

Прве процене показују да је причињена штета у Лесковцу око 300 милиона динара. За пет година лесковачко приградско насеље Бобиште поплављено је три пута.

Градоначелник Београда Драган Ђилас обишао је поплављена подручја у Лесковцу и угроженима донео прву помоћ града Београда.

У Лесковац је стигло 15 тона дизел горива, као и 500 пакета хране и хигијенских средстава, а Ђилас је лесковачком градоначелнику Слободану Коцићу предао и три милиона динара, као помоћ за санирање последица штета од поплава.

У селу Витковац у алексиначкој општини Јужна Морава се повлачи. Поплављено је седамдесетак кућа, велики број људи остао је без читавог покућства, стоке и усева, а 30-так евакуисаних још дуго неће моћи да се врати у своје домове.

Приоритет је дезинфекција и уклањање угинуле стоке како би се спречила зараза, а на терен креће комисија за процену штете.

И у крушевачкој општини ситуација се нормализује. После пет дана прекида саобраћаја због изливања Јужне Мораве у Ђунису за саобраћај је поново отворен магистрални пут Крушевац - Алексинац. Комуналне служе заједно са мештанима отклањају последице поплаве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи