Контролор лета највише зарадио

Први на листи 100 највећих пореских обвезника у Србији за 2009. годину био је контролор лета са Вождовца. За годину дана зарадио 250.000 евра.

Према подацима Републичке пореске управе први на листи 100 највећих пореских обвезника у Србији за 2009. годину био је контролор лета са Вождовца.

Он је, како наводе надлежни, зарадио 246 милиона динара. Просечна месечна плата контролора лета са Вождовца била је виша од 20 хиљада евра месечно, а на годишњем нивоу износила је 250 хиљада евра.

Због тога је, закључују у Републичкој пореској управи, контролор са Вождовца требало држави да плати порез од 36,8 милиона динара.

"Према подацима обрађених пореских пријава за укупан приход грађана за 2009.годину, поднето је око  20.500 пореских пријава", рекао је Зоран Васић помоћник директора Пореске уптраве.

Ове, као и претходних година, највеће плате имали су углавном Београђани. Из главног града је стигло највише пореских пријава- 80 одсто, од тога више од половине из општине Савски венац.

Становник неког другог града, овог пута-Крушевца, нашао се као четврти на листи.

Сви подносиоци пријава, кажу у пореској управи, старији су од 30 година, а 94 одсто њих су мушкарци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи