Шеснаест година од смрти Даде Вујасиновић

Поводом 16 година од смрти новинарке Даде Вујасиновић на Новом гробљу у Београду одржан је помен. Дада Вујавиновић нађена је мртва у свом стану у Београду 1994. године.

На Новом гробљу одржан је помен поводом 16 година од смрти новинарке Радиславе Даде Вујасиновић. Њено, као ни убиства Славка Ћурувије и Милана Пантића још нису расветљена.

Дада Вујавиновић, постала је позната по извештајима са ратишта, истраживачким текстовима и писању о криминалу у Србији, нађена је мртва у свом стану у Београду 8. априла 1994. године.

Првобитном истрагом утврђено је да је извршила самоубиство. Тек после 15 година, у јануару 2009. године окружни тужилац у Београду поднео је полицији захтев да прикупи доказе о убиству Даде Вујасиновић.

Предмет убиства новинарке Радиславе Даде Вујасиновић један је од најважнијих предмета Тужилаштва и како каже портпарол Републичког тужилаштва Томо Зорић, имаће приоритет.

Директор полиције Милорад Вељовић изјавио је да полиција и даље ради на случају Даде Вујасиновић и објаснио да је тај предмет "на неки начин био завршен по налазу вештака - да је дошло до самоубиства", али да су се накнадно појавили неки нови моменти према којима постоји могућност да је у питању убиство.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је да га је претходни министар Драган Јочић обавестио да је "полиција завршила истрагу о свим случајевима убиства новинара и да је тужилаштво на потезу".

Поступак у вези утврђивања узрока смрти Вујасиновићеве налази се у фази преткривичног поступка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи