Без листи чекања за вртиће

Листе чекања за упис у вртиће ускоро би могле бити укинуте, јер се граде нови објекти. Постојећи ће бити преуређени за пријем најмлађих, беба од шест месеци.

Изградња нових вртића решиће велики проблем родитеља, који на место чекају и до две године. Према новом закону, у вртиће ће моћи да буду смештена и деца стара шест месеци, што досада није било могуће.

У већини градова у Србији до сада је сваке године много деце остајало неуписано. Највеће интересовање је за упис у обданишта у центру града.

Највише деце слободно место чека у Нишу, Крагујевцу и Ваљеву. Само у једном од нишких вртића на листи чекања је више од 2.000 деце.

Доктор Зоран Јонић из вртића "Пчелица" каже да се на место чека у просеку годину или две и додао је да су вртићи пребукирани и да су групе прекобројне.

У Нишу треба да буду отворена два вртића, а планирана је и градња нових објеката.

У Београду на место у обданишту чека 2.600 малишана. Њихова оба родитеља су запослена. Градска власт најављује да ће проблем решити ускоро.

"До краја априла неће бити листа чекања за ону децу чија су оба родитеља запослена", изјавила је секретар за дечију заштиту Београд Љиљана Јовић и нагласила да је у плану отварање четири нова објекта површине до 2.000 метара квадратних.

Предност при упису имаће као и раније деца чија су оба родитеља запослена, деца избеглих и расељених, уколико немају средстава за издржавање и корисници материјалне помоћи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи