Лакше са рударима него са одборницима

Када је постао председник Скупштине општине Деспотовац, Милош Весић из Ресавице није се одрекао изузетно тешког и опасног посла рудара. До сада је председавао двема седницама, следећа је заказана тек за јун, али га тада нећете видети у фотељи, већ само у јами.

Шлем, батерија за светло и рударске чизме, још увек су униформа Милоша Весића, радника рудника Рембас.

Када је почетком година изабран за председника Скупштине општине Деспотовац, сви су очекивали да напусти рудник и бави се само функционерским послом. Ипак Милош о напуштању рудника ни једног тренутка није размишљао.

"Моја породица ми је дала подршку и нису утицали на моју одлуку. Било је ту неких људи који су ми саветовали да би требао да искористим шансу која ми се била пружила, међутим ја се нисам ни једног тренутка двоумио", рекао је Милош.

Пре више од двадесет година, Милош се запослио као палилац мина у Сенском руднику, био је то како каже, веома тежак посао. За једну смену он и колеге трошили су стотине килограма експлозива.

Од 1999. године ради као пословођа и одговоран је за људе у јами. Тренутно са колегама ради на отварању нове јаме "Равна река".

Посао у јами изузетно је напоран и опасан, па ипак Милош каже да му је ту много лакше него на скупштинским заседањима.

"Стварно је тешко радити и бавити се политиком, јер ту има људи који другачије мисле, има људи који хоће да вас поткопају на овај или онај начин, и веома је тешко са тим људима изаћи на крај", рекао Милош.

Он каже да се стриктно  придржава пословника о раду Скупштине, да се труди да буде толерантан, али признаје да му је мало теже да води седнице него да буде са рударима.

Иако ради и као председник Скупштине у општини Деспотовац, Милош је задржао рударску плату, а из општине прима функционерски додатак, каже да радећи у руднику зна који проблеми муче обичног човека, и да ће их тако најбоље заступати у локалном парламенту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи