Туцанијада у Мокрину

Светско првенство у туцању ускршњим јајима одржано у Мокрину. На двадесетом првенству, надметало се око 150 учесника из Србије, Словеније, Босне и Херцеговине и Румуније. После 11 година, поново победио Живица Блажић из Мокрина.

У Мокрину је и ове године одржано Светско првенство у туцању ускршњим јајима. На двадесетом првенству, надметало се око 150 учесника из Србије, Словеније, Босне и Херцеговине и Румуније, а после 11 година, поново је победио Живица Блажић из Мокрина.

У конкуренцији јуниора до 15 година победила је деветогодишња Ивана Продановић, чији је отац четвороструки првак тог такмичења. Међу неколико хиљада гостију, неки су у Мокрин стигли и из Русије, Кувајта и Канаде.

Такмичари су последњих неколико месеци прегледали хиљаде јаја у потрази за најтврђим. Стручњаци за овај "спорт" кажу да се тврдоћа јајета проверава лаганим куцкањем јајета о зубе.

Комисија победничко јаје пресече на пола, да би се уверила да ли је реч о кокошјем свежем јајету.

Половину победничког јајета поједе победник, а другу половину председник комисије.

На улазу у Мокрин постављена је камена статуа шареног ускршњег јајета. То банатско село познато је и по организацији борбе гусана, "Гусанијади".

У Мокрину су рођени познати песник Мирослав Антић, као и писац и филозоф Васа Стајић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи