Васкршња јаја у хуманитарне сврхе

У организацији Друштва за дечју и церебралну парализу одржана хуманитарна акција продаје Васкршњих јаја за помоћ деци ометеној у развоју.

У центру Београда одржана је продаја Васкршњих јаја, која су заједно осликала деца - чланови Друштва за дечју и церебралну парализу и ђаци Основне школе "Лаза Костић".

Ово је само један од начина да се деца са сметњама у развоју интегришу у редовну средину. Манифестацију је организовало Друштво за дечју и церебралну парализу.

Уз игру и дружење почела је продаја васкршњих јаја. Велики број суграђана привукли су шаренило и украшена јаја.

Куповина јаја је хуманитарни гест којим се помаже деци ометеној у развоју, став је анкетираних грађана.

Ђаци ОШ "Лаза Костић" учествују волонтерски на сваком скупу који организује Друштво за дечју и церебралну парализу. Тако се родила и идеја да заједно фарбају јаја за Васкрс. За дизајн манифестације побринули су се студенти Високе текстилне школе.

"Било је увек лепо радити са децом ометеном у развоју велико је задовољство позитивна енергија и њих и нас", каже професор Горан Савановић, са Високе текстилне струковне школе.

Душица, мајка детета са сметњама у развоју и покретач оваквих акција наглашава да је веома важно укључивање ове деце у разне активности јер се на тај начин убрзава њихов развој.

"Желим да пошаљем поруку да су они тако мали а тако су пуни љубави и желе да је поделе са свима са својим другарима типичног здравственог стања и желе да се друже да ово не буде крај него почетак једног таквог дружења, а поводом оваквих празника и других који ће долазити у наредном периоду, каже Душица Вукосављевић из Друштва за дечју и церебралну парализу.

Једно је сигурно, труд и рад су се исплатили, јер ће трпезе многих сутра красити и јаја која су осликала деца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи