Отворен мост код Краљева

Мост преко Западне Мораве на Камиџори код Краљева, делимично пуштен у саобраћај после шест месеци реконструкције. Друга трака моста биће завршена 15. априла, најавио министар Милутин Мркоњић.

У саобраћај је пуштена једна трака моста преко Западне Мораве на регионалном путу Краљево-Крагујевац, који је због санације затворен од септембра прошле године.

Министар за инфраструктуру Милутин Мракоњић најавио је да ће 15. априла бити завршена и друга трака.

"Наравно да нисам задовољан. Каснимо, али договорили смо се да због људи из околних села који живе од пољопривреде, пре пролећних радова мост оспособимо", рекао је за РТС Мркоњић.

Санација Камиџорског моста требала је да буде завршена у септембру прошле године, али је тек тада започета.

"На државном нивоу смо се сагласили да сви који не испоштују рокове буду санкционисани, јер то много кошта грађане", нагласио је Мркоњић.

Мост још нема хабајући слој асфалта, а први аутомобили прешли су преко бетонске подлоге која, како извођачи из краљевачке фирме "Кеопс" тврде, сада треба да се суши петнаестак дана.

Испоставило се да мосту треба реконструкција, а не санација па ће ова инвестиција државу коштати 60, уместо првобитно издвојених 45 милиона динара.

Највеће штете због затварања моста имали су мештани околних села који су до својих њива, уместо километер, морали да путују и по двадесетак километара.

Министар за инфраструктуру обећао је мештанима да ће поправка уништених путева, који пролазе кроз Сирћу и Опланице почети одмах по реконструкцији моста.

Мркоњић је наложио и надлежним општинским службама да што пре приведу крају неопходну документацију за изградњу обилазнице око Краљева, која ће бити заједнички посао локалне самоуправе и Републике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи