Караџићев лов у мутном

Оптужбе државног секретара Марка Караџића да је РТС у свом програму користио говор мржње, уредник Информативног програма Ненад Љ. Стефановић назвао "срамним покушајем политичког лова у мутном". Оптужбе негира и јеврејска заједница.

Изјаву државног секретара Марка Караџића да се РТС у јучерашњем Дневнику 2 користио говором мржње, главни и одговорни уредник Информативног програма РТС-а Ненад Љ.Стефановић назвао је покушајем политичког лова у мутном. 

"Ову изјаву Марка Караџића не могу да прокоментаришем другачије него као, рекао бих, срамотни покушај политичког лова у мутном који заиста не заслужује никакав озбиљнији коментар РТС-а", рекао је Стефановић.

Наводни проблем догодио се после састанка представника Јеврејске општине са министарком правде Снежане Маловић. Изјаву је дао учесник састанка Аврам Израел, а препричао РТС.

"Причали смо - ко о чему - Јевреји, наравно, о новцу. Причали смо о реституцији", рекао је том приликом Израел.

Караџић тврди да постоји основана сумња да се РТС користио говором мржње у извештавању, од РТС-а тражи да се извини грађанима, а позива и Републичку радиодифузну агенцију да реагује.

Учесник састанка Аврам Израел, негира да је било некоректног извештавања.

"Имам осећај за антисемитизам и дугу и упорну борбу водим против таквих појава и уопште, а посебно кад сам ја у питању. У склопу јучерашњег вашег извештавања нисам приметио ниједан елемент који би указивао на тако нешто", рекао је Израел.

Израел тврди да је однос РТС-а према јеврејској заједници изузетно коректан и професионалан.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи