Забрана богослужења Црнoречанима

Монасима у манастиру Црна Река владика Атанасије забранио богослужење и причешће 40 дана. Забрана донета због "бунтовничког понашања монаха".

Владика Атанасије забранио је богослужење и причешће монасима у манастиру Црна Река, због непоштовања одлуке Синода Српске православне цркве (СПЦ).

Јеромонах и братство манастира  успротивили су се одлуци Синода о именовању администратора рашко-призренске епархије, а кажњавају се и због "писања дрског, немонашког, нецрквеног и неправославног писма патријарху Иринеју као и због бунтовничког понашања монаха".

"Јеромонах Николај манастира Светог Арханђела у Црној Реци подвргава се забрани служења и причешћа 40 дана као и братсво, монаси, клирици и искушеници истог манастира", наводи се у саопштењу Eпархије рашко-призренске.

У манастиру, такође, неће бити дозвољено богослужење неком другом свештеном лицу у време трајања канонске забране служења, преноси КИМ радио.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи