РТС, фудбал и Скупштина

Због писаног захтева председнице парламента да Јавни медијски сервис настави емитовање седнице на којој је разматрана Декларација о осуди злочина у Сребреници, РТС у уторак одустао од преноса утакмице Лиге шампиона између Бајерна и Манчестер јунајтеда.

У уторак, 30. марта, Радио-телевизија Србије требало је да преноси прву четвртфиналну утакмицу Лиге шампиона између Бајерна из Минхена и Манчестер јунајтеда, али пренос је изостао пошто је председница Скупштине Славица Ђукић-Дејановић послала писани захтев да Јавни сервис настави емитовање седнице на којој се разматрала Декларација о осуди злочина у Сребреници.

"Добили смо захтев од председнице парламента да наставимо пренос Скупштине, што смо ми, најпре, одбили, јер је уговорен пренос Лиге шампиона. Међутим, поново смо добили молбу да не прекидамо рад парламента, тако да смо донели одлуку да, ипак, наставимо са преносом", објаснио је генерални директор РТС-а Александар Тијанић.

"Парламентарна активност, посебно усвајање декларације о осуди злочина у Сребреници, свакако је била најважнија активност тог дана. Зато се захваљујем на разумевању које је показао РТС и емитовао нас уживо до краја. Уверена сам да све остало треба и може да буде решено као и до сада", рекла је председница Скупштине Славица Ђукић-Дејановић и додала да би јој било жао уколико би РТС морао да плаћа пенале УЕФИ.

Генерални директор РТС-а Александар Тијанић изјавио је да су надлежни у власти обећали да ће платити евентуалну штету Јавном сервису, због тога што због преноса седнице из Скупштине Србије није емитовао предвиђени пренос фудбалске утакмице.

"Надлежни у власти обећали су да ће платити евентуалну штету и губитак због непреношења утакмице Лиге шампиона, а реч је о послу чија би вредност, заједно са штетом, могла да износи и до четири милиона евра", рекао је Тијанић за лист Данас.

Ђукић-Дејановић је изјавила, за Блиц, да се Парламент није финансијски обавезао у случају да РТС мора да плаћа казну УЕФИ. Она је потврдила да је, због важности теме о којој је Скупштина прекјуче расправљала, упутила писмо Јавном сервису са молбом да учини напор и омогући директан пренос заседања до окончања тачке дневног реда.

Тијанић је навео и да је Јавни сервис, због непреношења утакмице примио више хиљада позива незадовољних грађана и поручио да "више неће поновити ништа слично".

Велики број грађана протестовао је прексиноћ, када су на екрану РТС 2, у 20.45, уместо утакмице Бајерн - Манчестер видели крол са извињењем свим љубитељима фудбала и најаву да се пренос Скупштине наставља.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи