Честитке поводом Васкрса

Поводом Васкрса, патријарху српском Иринеју, београдском надбискупу Станиславу Хочевару и свим верницима честитке упутили премијер Цветковић, председница Скупштине, министри, партијски функционери и Реис-ул-улема Исламске заједнице Србије и србијански муфтија.

Председник Владе Србије Мирко Цветковић честитао је Васкрс патријарху српском Иринеју, београдском надбискупу Станиславу Хочевару, свештенству и верницима.

"Нека Ускрс донесе радост и добро у наше домове и нашу заједничку кућу, Србију", поручио је Цветковић.

У име Владе Србије и у своје име, додао је Цветковић, честитам Вам велики хришћански празник са жељом да га проведете у миру.

Председница Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић честитала је предстојећи празник, Васкрс патријарху српском Иринеју, београдском надбискупу Станиславу Хочевару, свим црквеним великодостојницима, свештенству и грађанима Србије који славе Ускрс.

"У име народних посланика и у своје име, поводом великог хришћанског празника, дана Христовог васкрсења упућујем вам најискреније честитке. Надам се да ћемо у времену које долази, поштујући традицију и духовне вредности, пронаћи снагу да превазиђемо све тешкоће и да ће дух толеранције и узајамног разумевања превладати у свакодневном животу", наводи се у честитки Ђукић-Дејановић.

Ђукић-Дејановић је свим верницима пожелела да предстојеће празничне дане проведу у духовном миру и здрављу са вером у бољу будућност.

Време великих искушења

Министар вера Србије Богољуб Шијаковић честитао је патријарху српском Иринеју, београдском надбискупу Станиславу Хочевару и свим верницима велики хришћански празник Васкрс.

Надамо се да ће радост Ускрса обасјати срца свих на добробит вере, мира и толеранције, како бисмо се боље разумели и како би у заједништву свима било боље, наводи се у честитки.

"Пред нама су велики изазови, али и могућност да разумемо знаке времена и нађемо најбоља решења на добробит свих људи добре воље", истакао је Шијаковић.

Министар дијаспоре Србије Срђан Срећковић честитао је Васкрс српској дијаспори и пожелео им да празник проведу у миру и љубави.

"Наш заједнички циљ је да у времену великих искушења очувамо вредности нашег народа и учвршћујемо духовну повезаност матице и дијаспоре", наводи се у честитки Срећковића.

Министар без портфеља Сулејман Угљанин честитао је велики хришћански празник Васкрс патријарху српском Иринеју и свим верницима и грађанима Србије.

Угљанин је честитке за Васкрс упутио и председнику државе Борису Тадићу, премијеру Мирку Цветковићу, председници Народне скупштине Славици Дђукић - Дејановић и колегама министрима.

И председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница упутио је честитке патријарху српском Иринеју и верницима Српске православне цркве поводом предстојећег Ускрса.

"Српски народ светли празник Васкрс дочекује суочен са великим искушењима и тешкоћама. Нашем народу на Косову и Метохију, који чува најстарије и највеће српске светиње, данас је пре свега потребна братска љубав и подршка целог српског народа", оценио је Коштуница.

Нова Србија честитала је патријарху српском Иринеју и свим верницима Српске православне цркве, као и великодостојницима и верницима Католичке и протестантских цркава у Србији, празник Васкрс.

"Желимо Вам да празничне дане проведете у миру, добром здрављу, радости и благостању", наводи се у сопштењу НС.

Празник радости, мира и благостања

Реис-ул-улема Исламске заједнице Србије Адем Зилкић и србијански муфтија Мухамед Јусуфспахић честитали су Васкрс патријарху српском Иринеју, великодостојницима Српске православне цркве и православним верницима са жељом да им Бог дарује здравље, срећу и свако добро.

"У име Исламске заједнице Србије и у своје име честитам Вама, великодстојницима Српске православне цркве и православним верницима наступајући велики празник, желећи да га дочекате и обележите у радости и топлини искрене вере, молитве и наде за боље сутра свих нас у Србији", наведено је у честитки реиса Зилкића.

У својој честитки, муфтија Јусуфспаћих православним верницима упућује најискреније честитке, желећи да празник обележе у радости, миру и благостању.

Реис-ул-улема Исламске заједнице и муфтија србијански честитали су Ускрс београдском надбискупу и митрополиту Станиславу Хочевару, великодстојницима Римокаталочке цркве у Србији и верницима са жељом "Да им Бог Узвишени дарује здравље, срећу и свако добро".

Хришћански празник Васкрс римокатоличка и православна црква ове године славе истог дана, у недељу 4. априла по Грегоријанском календару.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи