Јубилеј Студија Б

Студио Б обележио 40 година постојања. Традиционално признање "Најбеограђанин" припало је возачу Жики Радишићу као и возачу Бориславу Ђурановићу и путници Анити Љубинковић за недавно спречавање отмице 13-годишње девојчице из градског аутобуса.

Београдска Радио-телевизија Студио Б обележила је вечерас 40 година постојања свечаним пријемом у Скупштини града Београда, у присуству бројних званица из политичког, културног и друштвеног живота Србије и њеног главног града.

На пријему који је телевизија Студио Б директно преносила, директор те медијске куће Александар Тимофејев захвалио је свима који "40 година прате, слушају, читају и гледају Студио Б".

Бираним видео сегментима гледаоци и присутни су се подсетили историје Студија Б, који је кренуо 1. априла 1970. године као мала градска радио станица, а касније прерастао у озбиљну и утицајну градску радио-телевизију са Интернет сегментомом.

Пријему су присуствовали између осталих градоначелник Београда Драган Ђилас, председник градске скупштине Александар Антић, министри иностраних послова Вук Јеремић и одбране Драган Шутановац, муфтија београдски Мухамед Јусуфспахић и други.

Били су присутни директори Радио-телевизије Србије Александар Тијанић и Б92 Веран Матић, као и новинари и уредници бројних српских медија.

Свечаност су отворили поп-рок музичар Момчило Бајагић Бајага и оперска певачица Јадранка Јовановић изведбом песме "Буђење раног пролећа" у пратњи војног оркестра "Станислав Бинички".

Поводом јубилеја Студио Б је уручио "специјалну награду за целокупан допринос" свом дугогодишњем музичком уреднику Слободану Коњовићу јер је четири деценије имао "кључну улогу у креирању музичког и сваког другог укуса" Београђана.

"Ово вам је прилика видите последњег активног оснивача Студија Б. Није лоше с обзиром на околности. Награда од колега ми значи нешто посебно. Хвала публици која нас је одржала 40 година" рекао је Коњовић, присетивши се са пијететом низа колега са којима је стварао и развијао Студио Б.

Традиционално признање Студија Б "Најбеограђанин" припало је возачу Жики Радишићу који је тешко повређен када је, помажући инвалиду у колицима да изађе из његовог аутобуса, упао у отворени шахт, као и возачу Бориславу Ђурановићу и путници Анити Љубинковић за недавно спречавање отмице 13-годишње девојчице из градског аутобуса.

Четири деценије постојања 

Почетком седамдесетих, Студио Б, који слави четири деценије постојања, замишљен је, најпре, као недржавни радио, а данас је прерастао у градски радио и телевизију, који Београђанима пружа богат информативни и културни програм.

Током свих ових година, није одступио од своје главне теме - живота у Београду и сталног настојања да се проблеми његових житеља реше лакше и брже. Растао је заједно са својим суграђанима. Почео је као колектив од петнаестак запослених, који је личио на једну породицу.

Свакодневно је улазио у наше домове, а уз чувени, комшијски, топао поздрав омиљеног и непревазиђеног Душка Радовића, хиљаде Београђана започињало је радни дан.

Слободан Коњевић, музички уредник Студија Б, каже: "Сећам га се као човека који је бдео над свима нама, волео је људе и све што је радио било је за њихову корист и њихову добробит и мислим да Београд ни данас то није заборавио."

Међу култним емисијама биле су и Београдска разгледница Ђоке Вјештице, кога су називали заштитником пензиoнера, Фонтана жеља Драгана Јелића. Иако су се времена мењала, Студио Б је остао доследан својим идејама, да буде алтернативан, спонтан и близак слушаоцима како би свако од нас био бољи комшија, а пре свега бољи човек.

"Значи бити искрен, не бити лењ, не запарложити свој мозак и не вртети се у круг. Ми се трудимо да останемо на земљи, да се бавимо правом културом и здравим, нормалним човеком", истиче уредник Културног програма Студија Б Велимир Павловић.

На свој 40. рођендан, запослени поручују да ће остати оно што су били од самог почетка, гласноговoрници Београда.

Александар Тимофејев, генерални директор Студија Б, каже: "Ја сам јако срећан због тога што поново имам утисак да се враћа она стара прича, а то је 'рећи ћу те Студију Б', дакле Студио Б је неко ко решава проблем".

Због свега тога и сами Београђани данас су, кажу, празнично расположени. Честиткама се придружује и наша кућа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи