Читај ми!

Отворен нови кинески тржни центар у Београду – уложено 60 милиона евра, посао за хиљаду људи

После две године изградње, отворен је нови кинески тржни центар у Београду. Инвестиција је вредна 60 милиона евра. Посао је добило хиљаду радника.

Веће и лепше, тако укратко изгледа "Евроазија", нови кинески тржни центар, који се сместио у будућем средишту најважнијих дешавања – новог стадиона и Експо центра.

Када се заврши и друга фаза пројекта, на 24.000 квадратних метара биће око 460 локала са пратећим садржајима и паркинг простором, што га чини највећим и најмодернијим центром кинеске трговине у Европи.

"Будућност је већ стигла. Ово је златна прилика за Србију, а такође и за све нас Кинезе који живимо у Србији. Радујем се што ћу заједно са свима вама бити сведок будућности Србије", поручује Зоу Ђунвеи, извршни директор "Евроазија трејд центра".

Нови тржни центар, резултат је заједничког напора кинеских привредника и уз подршку Владе Србије. 

"Уговор о слободној трговини између Кине и Србије иде у добром правцу. Трговинска размена расте, али постоји потенцијал за још боље резултате. Овај центар је подстицај даљој практичној сарадњи и учвршћивању челичног пријатељства двеју земаља", каже Њ. е. Ли Минг, амбасадор НР Кине у Београду.

И безбедност и комфор

У недељу је и први званичан лет Београд–Гванџонг, а до краја године авиони ће повезати Београд и Шангај, што је трећа линија из Београда до Кине.

"Ми смо мала земља и поносни смо на сарадњу и пријатељство са НР Кином. Захвални смо Вам зато што нас поштујете и пријатељство не условљавате никаквим политичким и другим уступцима, већ се трудите да традиционално и доследно поштујете наш територијални интегритет и интересе наше републике", изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.

Нови тржни центар грађен је по највишим стандардима безбедности и комфора за продавце, односно власнике локала и купце.

Према кинеском обичају за просперитетну државу и безбедност грађана, остваривање жеља и бољу будућност ваља нацртати очи лаву. А мало и српског обичаја – ваља нешто купити, да посао крене.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи