Диковић: КФОР одговоран за безбедност свих људи на КиМ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић на састанку с командантом КФОР-а генерал-мајором Ђованијем Фунгом поручио је да КФОР има велику одговорност за безбедност свих људи на Косову и Метохији.

Диковић и Фунго су у бази "Југ" разговарали о актуелној политичко-безбедносној ситуацији на простору КиМ и у Копненој зони безбедности, као и о досадашњој сарадњи Војске Србије и КФОР-а, саопштило је Министарство одбране.

Диковић је, изражавајући забринутост због недавних догађаја у вези са возом на релацији Београд - Косовска Митровица, истакао да је заједнички задатак Војске Србије и КФОР-а очување безбедности у зонама одговорности са обе стране административне линије.

Нагласио је да КФОР као међународни чинилац има велику одговорност за безбедност свих људи у овој покрајини, а посебно неалбанског становништва.

Генерал Диковић је оценио да достигнити ниво сарадње са КФОР-ом одликује висок степен међусобног поверења и професионализма.

Диковић је поновио да Војска Србије види КФОР као кључну снагу за очување безбедности на КиМ, у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН и Војнотехничким споразумом.

Генерал Фунго је потврдио да ће КФОР предузети све мере да обезбеди мир и заштити целокупно становништво на простору КиМ, а посебно оне који су најугроженији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи