Представљено идејно решење саобраћајнице унутрашњег магистралног прстена у Београду

У Београду је представљено идејно решење за трећи сектор саобраћајнице унутрашњег магистралног прстена (УМП), за деоницу од изласка из тунела Топчидер до уласка у тунел Шумице.

УМП је унутрашња обилазница око Београда, појаснио је градски менаџер Горан Весић додајући да Град Београд ради две обилазнице.

"Једна је спољна, коју радимо заједно са Републиком, а друга је унутрашња тако да ће, једног дана када све буде завршено, Београд имати два круга саобраћаја што ће олакшати функционисање саобраћаја у граду", рекао је Весић у Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу града Београда.

Како је навео, трећи сектор саобраћајнице УМП-а предвиђа деоницу од 2,5 километара пута који би ишао од петље "Хиподром", где је предвиђена изградња тунела испод Топчидерског брда, па до Партизановог стадиона, а потом и изградњу деонице до "Шумица", за коју постоји и надземна и подземна варијанта.

За ову саобраћајницу је потребно око 30 милиона евра, и исто толико за решавање имовинско правних послова, док је за изградњу тунела испод Топчидерског брда потребно измеду 50 и 60 милиона евра, прецизирао је Весић.

Он је навео да Град Београд ради на још некоилико великих инфраструктурних пројеката који се тичу саобраћаја у главном граду.

Први је тунел који повезује Саву и Дунав који ће почињати на месту садашње аутобуске станице, а излазиће у околини Панчевачког моста, рекао је Весић и додао да је тај тунел врло важан јер треба да смањи оптерећење саобраћаја у центру града за више од 14 одсто.

Такође, додао је Весић, као део УМП-а градиће се и мост преко Аде Хује, који ће омогућити даље повезивање са Панчевачким и Зрењанинским путем и даље са Пупиновим мостом.

Директор Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Бранислав Поповић истакао је да је на поменутом идејном решењу радио Урбанистички завод, који тренутно ради план детаљне регулације.

"Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда, као инвеститор у име Града Београда, изводи планску документацију и идејно решење, док је фирма CES COWI пројектант у овом послу", рекао је Поповић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи