Љајић: Нећемо дозволити да туризам буде као фудбал

Министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Расим Љајић рекао је да неће дозволити да туризам "доживи судбину српског фудбала", односно да се само говори о потенцијалима, а не и о добрим резултатима.

Расим Љајић је на отварању 49. Сајма туризма у Новом Саду рекао да, када се говори о фудбалу, сви кажу да Србија има најбоље таленте, али да резултата нема.

"Ја не бих волео да наш туризам доживи судбину какву је доживео фудбал. Верујем да ћемо ми наше потенцијале знати да искористимо", истакао је Љајић.

Министар је навео да Нови Сад и Суботица привуку 40 одсто туриста који долазе у Војводину, и најавио да ће Министарство, заједно с Покрајинским секретаријатом за туризам и с локалним самоуправама, учинити све да ти потенцијали буду искоришћени.

"Успех меримо тиме колико ћемо повећати туристички промет и понуду, колико страних туриста ћемо привући, а из године у годину ти резултати су нам бољи", навео је је министар.

Истакао је да Сајам туризма у Новом Саду из године у годину поставља нове стандарде у организацији, а ове године га прати далеко боља атмосфера и посећеност него претходних.

"Све то указује да овај Сајам постаје врло значајна туристичка манифестација, која превазилази оквире Новог Сада и Војводине. Озбиљно се приближава, али требаће му још времена, нашем београдском сајму који је постао респектабилни међународни догађај у овом делу Европе", указао је Љајић.

Покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић је најавио да следи година "активног туризма".

"Зато смо у Нацрт стратегије развоја туризма Војводине решили да додамо и примарне облике активног туризма, као што су циклотуризам, наутички, верски, ловни, гастрономски и вински", указао је Ђоковић.

Генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић рекао је да је тај сајам током протеклог лета организовао оцењивање квалитета туристико-угоститељских услуга и објеката, а награде ће најбољима ће бити уручене током Сајма Туризма.

Овогодишњи 49. Сајам туризма у Новом Саду траје до 1. октобра, а окупио је излагаче из земље и региона.

Првог дана Сајма одржава се Туристички форум Балканске алијансе хотелских асоцијација (БАХА) у сарадњи с Покрајинским секретаријатом за привреду и туризам, Новосадским сајмом и Амбасадом Црне Горе у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи