Мали: Крај 2018. реална шанса да почне изградња метроа

Постоје реалне шансе да се са изградњом прве линије метроа у Београду почне крајем 2018. године, рекао је у Софији градоначелник Београда Синиша Мали, где је са градоначелницом тог града Јорданком Фандаковом обишао софијски метро.

Синиша Мали је рекао да постоје пројекти који мењају изглед Београда - један од њих је Београд на води, а други метро.

"Стратешки Београд је опредељен да изгради метро, да коначно после деценија размишљања о метроу кренемо у његову изградњу", рекао је Мали Танјугу.

Према његовим речима, до половине новембра биће урађена смарт анализа која ће показати где би у Београду било најоптималније да прође прва линија метроа.

Софија је град у региону који сваке године изгради по три километра метроа, навео је Мали који је обишао софијски метро, једну од станица метроа која се тренутно гради и Диспечерски центар за управљање метроом.

"У последњих 10 година, у Софији су изградили 30 километара метроа. То је допринело развоју тог града, допринело је развоју делова града где постоје метро станице и то је оно што желимо да урадимо и у Београду", рекао је Мали.

Наводећи да је систем метроа у Софији такав да повезује и аеродром, и главну железничку станицу и главне пословне центре, Мали је рекао да је то оно што мења град и доприноси његовом развоју.

Истакао је да ће Град Београд на основу искуства из Софије, Атине, Техерана, Москве, Лондона и других градова, направити најбоље решење за Београд и београдски јавни превоз.

"Ако буде све по плану, следеће године почећемо да се бавимо финансирањем, израдом пројеката како бисмо крајем 2018. године, што је реално, почели са изградњом прве линије метроа", нагласио је Мали.

Јорданка Фандакова је у изјави Танјугу рекла да је пројекат изградње метроа у Софији највећи стратешки пројекат за Бугарску у последњих неколико година.

"У последњих шест година удвостручили смо дужину линија. Имамо изграђених 40 километара метроа, а тренутно градимо и нових 12 километара", рекла је Фандакова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи