У Александровцу сутра Дан жалости

На територији општине Александровац сутра ће бити Дан жалости поводом погибије три младе особе протеклих дана.

Одлука о Дану жалости донета је данас на ванредној седници Општинског већа која је почела минутом ћутања поводом губитка три млада живота – Анђеле Бачевић и Иване Ивановић, које су погинуле од удара грома, и Милета Обрадовића, који је страдао у саобраћајној несрећи.

Цвеће и свеће на тротоару у Крушевачкој улици, на улазу у Александровац где су, бежећи пред олујом, синоћ око 17.50 девојчице страдале. Само два дана раније на распуст у завичај дошле су из Швајцарске.

Анђела је од удара грома преминула на лицу места, Ивана након два и по сата безуспешних покушаја реанимације лекара александровачког Дома здравља и на интерном одељењу крушевачке Опште болнице.

У породицама Бачевић и Ивковић бескрајна туга и бол, међу пријатељима и мештанима Жупе шок и неверица.

"То је тако јако пукло да смо мислили да је неко убиство било на улици. Телефон је нађен на трави, испао је из руке једној од девојчица. То су јаки апарати, можда су њихови таласи привукли гром", каже Марко Зајић.

Славко Јовановић напомиње да се грмљавина чула издалека и да се видело да се спрема олуја.

"Одједном се чуо такав прасак какав ја за 62 године нисам доживео. Када сам изашао на улицу видео сам два укрштена аутомобила и помислио да је гром ударио у њих, а не у децу", прича Јовановић.

Анђелина комшиница Катарина Јанковић затекла се преко пута места несреће, у кући своје баке.

"Мој тата је гледао кроз прозор и одједном је пукло. Тата је рекао: 'Види, поби ову децу.' Када смо ми погледале, оне су већ лежале, људи су дошли да им помогну. Ивану је гром одбацио у канал. То је било толико страшно. Другој девојчици су ноге биле запаљене јер је гром ударио у њу", присећа се Катарина.

Катаринина мајка Гордана каже да су сви мештани у шоку због трагедије.

"Деца да тако настрадају у по бела дана, насред пута. Да ли је то прст судбине, шта ли је, то сада нико не зна. Жалост је велика, огромна", каже Катарина.

Због трагедије какву Жупа не памти, на ванредној седници општинског већа донета је одлука да се у Александровцу у среду прогласи Дан жалости.

"Понудили смо помоћ породицама, уколико било шта буде потребно у овом тешком тренутку. Нажалост, изгубљена су два млада живота и то је ненадокнадив губитак. Читава општина, сви грађани Александровца саучествују у тешком болу који је задесио породицу Бачевић и породицу Ивановић", истиче председник општине Александровац Југослав Стајковац.

Анђела Бачевић биће сахрањена сутра у 13 часова на гробљу у Стањеву, а Ивана Ивановић у 14 часова на гробљу у селу Руденице. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи