Судови и тужилаштва биће пресељени у адекватне просторе

Министарство правде саопштило је, поводом почетка реконструкције зграде Палате правде и пресељења судова и тужилаштава да ниједан од њих неће обављати своју функцију у простору који за то није примерен.

Свакој од правосудних институција из зграде "Палата правде" биће обезбеђен адекватан простор, како би носиоци правосудних функција и запослени у тим институцијама могли несметано и без проблема да обављају свој посао, наводи се у саопштењу.

Такође, сам поступак пресељења, како предмета тако и запослених је унапред припремљен, испланиран и уз помоћ других државних органа ће бити на најбољи могући начин координисан и реализован.

Грађани ће бити благовремено обавештени преко интернет презентација (сајтова) судова и Министарства правде, као и преко средстава јавног информисања о тачним адресама одржавања заказаних рочишта, напомиње се у саопштењу.

Министарство је подсетило да зграда "Палата правде", у којој су данас смештене једне од најважнијих правосудних институција у Србији, није имала готово никакву врсту реновирања или радова на реконструкцији више од четири деценије.

Управо због важности коју имају београдски правосудни органи по ефикасност правосуђа у Србији и доступност правде грађанима, Министарство правде кренуло је у реализацију овог веома важног и захтевног пројекта.

Министарство правде сматра да је један од основних предуслова за добар и квалитетан рад судова и тужилаштва, добри и квалитетни услови рада, како носилаца правосудних функција, тако и запослених у овим институцијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи