Са Теслом на Нијагариним водопадима

Сећања на нашег великог научника изнова се оживаљавају необичним поставкама у Музеју "Николе Тесле".

Уз помоћ технологије, од данас ће све посетиоце Тесла водити кроз виртуелну стварност. Тако ће, на пример, на изложби "Доживи Теслу" посетиоци између осталог моћи да асистирају научнику у експериментима и стоје поред њега на Нијагариним водопадима.

Директор Музеја Николе Тесле Бранимир Јовановић каже да се један део опреме стави на главу, постоји и компјутер и укључује се један посебан програм.

"За разлику од 3Д технологије која вас приближава неком виртуелном свету, али сте свесни света око себе, ова технологија вас практично потпуно урања у тај нови свет, тако да је то један заиста потпуно нови доживљај који обузима сва чула", каже Јовановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи