Петница наставила рад

Истраживачка станица Петница (ИСП) наставила је да ради, пошто је са Министарством просвете и науке Србије потписала уговор о финансирању програма, саопштила је та установа која ради са талентованим ђацима и студентима. Како се наводи у саопштењу сви одложени програми биће надокнађени.

Петница у саопштењу наводи да је у току интердисциплинарни семинар Експлораторијум на тему "Наука и друштво".

"Нисмо још добили средства, али смо добили врло чврста уверавања и склопили смо уговор са Министарством, тако да очекујемо реализацију тог уговора, који нам је нека гаранција да можемо да наставимо оно што смо планирали, истина корак по корак, полако", рекао је директор истраживачке станице "Петница" Вигор Мајић.

То ће "Петници", према његовим речима, омогућити да се врати у темпо и динамику коју је имала раније.

Семинар траје до 25. маја, а 50 средњошколаца из Србије и земаља региона разговараће са научницима, директорима технолошких компанија и запосленима у Министарству просвете и науке.

Школе примењене физике, електронике и математике за оне који су први пут у Петници трајаће до 30. маја, наводи се у саопштењу ИСП.

Како се наводи, од 27. до 30. маја биће реализовани пролећни семинари примењене физике и електронике, математике и биомедицине намењени полазницима који ове године раде самосталне истраживачке пројекте.

ИСП постоји више од 25 година и кроз њу је за то време прошло неколико хиљада талентованих ђака и студената, као и њихових наставника, из Србије и иностранства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи