Читај ми!

Судије положиле заклетву

Судије које су први пут изабране на ту функцију положиле су заклетву, пред председницом Скупштине Србије Мајом Гојковић и министром правде Николом Селаковићем.

Заклетву је положило 43 судија, који су први пут изабрани на судијску функцију у основним и прекршајним судовима.

Они су на те функције изабрани на претходној седници парламента, одржаној 12. фебруара.

Гојковићева је новоизабраним судијама порућила да верује да че судити независно и непристрасно, искљућиво по својој савести, и тако обезбедити правићно суђење за сваког грађанина.

“Верујем да ћете током свог мандата пружити значајан допринос наставку реформи правосудног система, у циљу стварања независног и модерног правосуђа”, рекла је Гојковићева.

Текст заклетве гласи: "Заклињем се својом ћашчу да чу своју функцију вршити верно Уставу и закону, у најбољем знању и умечу и служити само истини и правди".

Заклетву је положило 29 судија основних судова у Лозници, Алексинцу, Неготину, Пироту, Врању, Краљеву, Чачку, Прибоју, Крушевцу, Пријепољу, Крагујевцу и Ивањици и 14 судија прекршајних судова у Шпацу, Зрењанину, Врању, Нишу, Пожаревцу, Крагујевцу и Горњем Милановцу.

Судије у складу са Законом о судијама, пре ступања на функцију, полажу заклетву пред председником Народне скупштине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи