Читај ми!

Шабић незадовољан односом Владе према заштити личних података

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности саопштио је да је незадовољан односном надлежних органа, посебно, како тврди, односом Владе Србије према стању у области људских права каква је заштита података о личности.

У писму Влади Србије, повереник Родољуб Шабић подсећа да је пуних пет и по година од усвајања Стратегије заштите података о личности, а да је однос према спровођењу те Стратегије можда, како се наводи, "најбоља" илустрација забрињавајуће лошег односа према заштити података о личности.

Шабић наводи и да, иако је било предвиђено, пет и по година после, не постоји ни „посебно радно тело", ни Акциони план, а као посебан пример се наводи недоношење Уредбе о заштити нарочито осетљивих података.

Слично је, додаје се у саопштењу повереника, и са доношењем новог Закона о заштити података о личности.

"Није добро да се државне активности у области заштите података о личности у највечој мери своде само на активности Повереника. Јер, иако су његове активности у континуитету све бројније, оне ни у ком случају не могу да надоместе све оно што би морали да ураде други надлежни, пре свега, министарства, Влада и Скупштина", наводи се у сапштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи