Читај ми!

Удовичић: Улагање у образовање је инвестиција у будућност

Обреновац данас изгледа као светска метропола“, рекао је министар Вања Удовичић након обиласка Гимназије и Пољопривредно-хемијске школе у Обреновцу, које су обновљене после поплава.

Улагање у образовну инфраструктуру није трошак, већ инвестиција у будућност, истакао је у Обреновцу министар омладине и спорта Вања Удовичић.

"Пре скоро две године, када сам видео да је вода преко два метра, нисам могао да верујем да ће ова школа моћи поново да угости ђаке, да ћемо успети да реновирамо свих девет школа у Обреновцу", рекао је министар обраћајући се ђацима и наставницима.

Удовичић је нагласио да му је и пуно срце зато што види функционисање дуалног образовања, додајући да је стицање знања кроз практичну наставу важно за децу да науче нешто за живот.

„Улагање у вас је улагање у будућност, а знање нико не може да вам отме“, подвукао је министар.

Удовичић је најавио да ће у јуну бити завршена спортска хала којом ће се затворити целокупна обнова Обреновца. "Данас Обреновац изгледа као светска метропола"“, оценио је министар.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић истакао је да је образовање стуб обнове и предуслов постојања града.

„Уређење Обреновца је производ великог рада и залагања, знања и пре свега жеље грађана да остану на свом огњишту. Производ тога је нови Обреновац“, нагласио је Чучковић.

Помоћник министра просвете, науке, технолошког развоја Љубиша Антонијевић рекао је да је тој установи било важно да деца остану у Обреновцу, да не буду измештена у неку београдску школу.

"„Успели смо заједничким снагама да обновимо све објекте на територији Обреновца. Планови владе и министарства су јачање капацитета домова за ученике у целој Србији, јер треба да се трудимо да свим ученицима који долазе из окружења омогућимо квалитетан смештај"“, нагласио је Антонијевић.

У име ученика директор Драгољуб Златановић је захвалио влади, граду Београду и Обреновцу, као и донаторима који су помогли да школе, након поплава, сада буду корак испред других.

Обиласку школа присуствовао је и градоначелник Београда Синиша Мали, који је, заједно са министром Удовичићем, Чучковићем и Антонијевићем искористио прилику да са ђацима, у фиксултурној сали, одигра партију „баскета“.

У Пољопривредно-хемијској школи обновљено је приземље, односно пет кабинета за стручне предмете и сала за физичко васпитање.

Гимназија, која је највише од свих школских установа у Обреновцу страдала током поплава, свечано је отворена крајем јануара, након што је обновљена уз помоћ ЕУ и Норвешке.

Грађевински радови обухватали су малтерисање и кречење зидова, постављање подова и керамичких плочица, замену столарије и набавку намештаја, замењене су електричне инсталације и подстаница за грејање, а радијатори су поправљени.

ЕУ је финансирала израду неопходних студија и главног пројекта за обнову овог објекта, а потом и обнову фасаде, крова и набавку намештаја и опреме.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи