Одржана миса поводом Дана државности

Београдски надбискуп Станислав Хочевар предводио je вечерас мису поводом обележавања Дана државности Србије и том приликом поручио да су уједињење, повезаност и поверење снага будућности.

Миси у цркви Криста краља у Београду присуствовали су представници Српске православне црквe, верских заједница, држaве и војске Србије, дипломатског кора, међу којима и амбасадор САД Кајл Скот и нови нунције Католичке цркве Лучано Суријани, као и бројни грађани.

Након мисе, у Београдској надбискупији одржан је пријем где су Суријани и владика топлички Арсеније благосиљали храну, а београдски надбискуп оценио да је важно да Исток и Запад више буду заједно.

Оцењујући да се заједништвом међу верницима ствара нова снага повезивања које није могуће ничим другим надоместити, Хочевар је поручио да ништа није у животу друштва тако нужно као међусобно поверење свих становника неког народа, земље, државне заједнице.

''Снага љубави сама по себи рађа животне законе, начела која су много јача од свих позитивних закона изгласаних у парламентима света. Тај закон љубави осмишљава првенствено брак и породицу без које нема народа ни државне заједнице'', рекао је Хочевар.

Према његовим речима, нема сумње да управо аутентичне породице својим искуствима трасирају пут одлучности сваке државне заједнице.

Наводећи да су тајне породице једини лек за будућност, он је истакао и да је Каритас показао љубав према породици у време поплава и током миграције.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи