Наталији помоћ од Хиландара 100 евра месечно

Повереник манастира Хиландар Милош Стојковић уручио је породици Грбић из Јагодине ваучер од 1.100 евра за ову годину, 100 евра месечно, за шестогодишњу dевојчицу Наталију.

Наталија ће по 100 евра помоћи, одлуком Хиландара, добијати до пунолетства, рекао је Стојковић, приликом уручивања ваучера.

Он је напоменуо да је помоћ овој породици иницијатива министра за рад и социјална питања Александра Вулина, "коју ми сада испуњавамо".

Министарство за рад и социјална питања је породици Грбић, интерно расељеној са Косова и Метохије, са петоро чланова од којих нико не ради, помогло да им се кућа уреди и опреми основним покућством.

"Приликом посете министра Вулина овој породици у јулу прошле године, он нас је замолио да помогнемо овој породици, ми смо тада обећали и ово обећање данас испуњавамо", рекао је Стојковић.

Определили смо се за најмлађе дете, додао је он.

Мајка деце, Јелена казала је новинарима да имају троје деце, Наталија иде у предшколски а двоје стријих у први и трећи разред.

Њих двоје "раде у надницу" када има посла и када их неко позове, каже Јелена.

Живе од 22.000 социјалне помоћи, у кући у којој нема воде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи