Читај ми!

Две жртве грипа у Србији, апел да се смање посете болницама

И ове године било је смртних исхода због грипа, две особе су преминуле. Они су, каже за РТС директор "Батута" Драган Илић, имали и неке друге болести, били су хронични болесници.

Драган Илић упозорава грађане да обим посета болницама смање у овом периоду, као и дужину боравка код најдражих.

У Србији је у недељу температура прелазила двадесети подељак, док су данас температуре знатно ниже. То утиче и на здравствене прилике.

"Топло време када треба да буде хладно погодује вирусима, али време је априлско, па због дужег боравка напољу вируси имају мање шансе да се пренесу, па можда буде и мање инфекција", рекао је Илић.

Сутра се, међутим, ђаци враћају у школске клупе након распуста, а након четири дана одмора, и запослени се враћају на посао.

"Свакако повратак у школе повећава ризик од инфекција и грипа. Број оболелих од грипа се значајно повећава, од почетка евиденције више од 60.000 оболелих имало је инфекције сличне грипу, а 60 људи има вирус грипа", рекао је Илић.

Формирана је и мултисекторска радна група због појаве вируса зика у свету. Приступ праћењу ситуације је озбиљан, а у радној групи је и Олимпијски комитет због предстојећих Игара у Рију.

"У складу са препорукама СЗО и ситуацијом на месту одржавања ОИ, упућиваћемо препоруке. Нема разлога за забринутост за пренос вируса јер тих комараца код нас нема", закључује Илић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи