"И ја се борим" у 22 града Србије

Светски дан деце оболеле од рака данас је у 22 града у Србији обележен хуманитарном акцијом "И ја се борим", у оквиру које су пуштени балони зелене боје, са циљем подизања свести јавности о малигним болестима код деце.

Како је Танјугу рекао председник УО Националног удружеја родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР) Тодор Манчић, одзив је у свим местима био велики, а атмосферу у Београду није покварио ни јак пљусак.

"Падала је киша тачно када смо почели, али после је грануло сунце, тако да је то симболично била победа. Пустили смо балоне, било је пуно људи, бубњеви су свирали", рекао је Манчић.

Посетиоци су имали прилику да куповином балона или промотивних артикала дају допринос изградњи новог дечијег хемато-онколошког одељења у Нишу.

"Надамо се да ће држава да нам изађе у сурет око ПДВ који је око 40.000 евра. Ми би почели већ почетком априла", рекао је Манчић.

У Србији годишње од малигних болести оболи око 350 деце, а најчешће малигно обољење код деце је леукемија.

Проценат успешноси лечења је између 70 и 85 процената.

"И сваке године се повећава, на нашу радост. Али повећава се и број новооболеле деце. Немамо регистар на основу ког бисмо могли да закључимо како се креће обољевање и лечење деце, и то је један од циљева, да држава статистички обради те податке, да бисмо направили план", рекао је Манчић раније Танјугу.

На београдском Тргу Републике, али и у још 21 граду, били су постављени и посебни фото-рамови са великим зеленим рукавицама у којима су посетиоци могли да се сликају и поделе фотографије на друштвеним мрежама.

Специјално изненађење била је музичка подршка - београдски бубњари.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи