Читај ми!

Честитке за Дан државности

Грађанима Србије, Влади Србије и државном руководству Дан државности честитали су шеф мисије ЕУ у Србији Мајкл Дaвенпорт, председник Индије Пранаб Мукерџи, премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић, амбасаде САД, Италије и Грчке, кувајтски емир, странке, као и институције и појединци.

"Честитам свима Дан државности", написао је Дaвенпорт на друштвеној мрежи Твитер.

Председник Индије Мукерџи честитао је Дан државности Влади и народу Републике Србије.

Председник Владе Црне Горе Мило Ђукановић честитао је Дан државности српском колеги Александру Вучићу и позвао га да "у циљу јачања политичког дијалога и даљег унапређења сарадње" посети Црну Гору ове године.

"Верујем да делимо задовољство због тога што се, упркос разним изазовима, билатерални односи и сарадња у континуитету развијају узлазном линијом, на основама традиционалне блискости и повезаности Црне Горе и Србије, и заједничких стратешких циљева који данас додатно повезују наше земље и народе", навео је Ђукановић, упутивши најискреније честитке и најбоље жеље за напредак и добробит Србије и њених грађана.

Честитке поводом Дана државности упутила је и премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић.

"Републику Српску и Републику Србију везују нераскидиве везе, међусобно разумевање и подршка у питањима од суштинског интереса. Уверена сам да ћемо наше братске односе развијати и јачати на најбољи могући начин, у духу Споразума о специјалним паралелним односима између Српске и Србије, на добробит наших народа", нагласила је Цвијановић.

Такође, амбасада САД је на Твитеру честитала свим грађанима Србије Дан државности, док је амерички државни секретар Џон Кери нешто раније у име председника Барака Обаме и народа САД честитао празник народу Србије.

"Честитам пријатељском народу Србије", написао је и италијански амбасадор у Београду Ђузепе Манцо, а поруку честитке упутила је и амбасада Грчке.

Кувајтски емир шеик Сабах ел Ахмад ел Сабах упутио је честитке председнику Србије Томиславу Николићу поводом Дана државности пожелевши му добро здравље, а Србији напредак и просперитет.

Грађанима Србије Дан државности је честитала и Либерално демократска партија, поручујући да је слободарски дух из кога је проистекао устанак донео ослобођење, а Сретењски устав слободу, оличену у правима и слободама грађана.

"Дан државности је празник слободе којим се обележава не само слободарска традиција српског народа, већ и поштовање свих грађанки и грађана Србије различитих етничких, верских и културних идентитета", наводи ЛДП и додаје да је данас више него икад потребна уређена земља која ће чувати сваку слободу, право на достојанстен живот људи који у њој живе и која ће бити огледало свакога од нас и поштена мера наше вредности, права и обавеза.

Председник Центра за међународну сарадњу и одрживи развој Вук Јеремић честитао је грађанима Србије Дан државности.

Честитка за Дан државности стигла је и од Одбора за помоћ Србима Косова и Метохије из Бања Луке, са жељом да Србија сваки наредни 15. фебруар слави снажнија, богатија и срећнија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи