Стигли нови таленти у Петницу

Истраживачка станица Петница је почела овогодишњу сезону образовних програма за талентоване средњошколце који су заинтересовани за природне, друштвене и техничке науке.

Током сезоне зимских семинара кроз једну од 17 научних дисциплина у Петници ће проћи око 1.500 средњошколаца из свих крајева Србије, али и из Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније и Црне Горе, саопштила је та истраживачка станица.

Ученици 500 различитих школа ће тако имати прилику да своје прве кораке у науци остваре у лабораторијама, и кабинетима ове престижне европске институције у области неформалног научног образовања.

Сезона образовних програма у 2016. години подразумева четири циклуса семинара - зимске, пролећне, летње и јесење. Током целе године планирана је реализација преко 150 различитих семинара, кампова, радионица, школа...

"Летњи програми су најважнији у научно-образовном процесу у Петници. Тада средњошколци, наши полазници, имају прилику да реализују своје мале научне пројекте, менторисане од стране научника - постдипломаца и доктора наука са института и факултета", рекао је руководилац у Истраживачкој станици Петница Никола Божић.

Према његовим речима, боравећи у најмодернијим лабораторијама и радећи на правој научној опреми, ученици имају прилику да доживе релну науку већ као тинејџери.

"Учење кроз истраживање и откривање је основни образовни модел који примењујемо", нагласио је Божић.

За ово годину Истраживачка станица Петница планира и неколико експерименталних програма из области финансија, економије, али и климатских промена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи