Читај ми!

Повереница: Непримерено вређање Оливере Ковачевић

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић оцењује да је крајње непримерен начин на који последњих дана један дневни лист омаловажава уредницу РТС-а Оливеру Ковачевић.

Недопустиво је да се вређа и крши људско достојанство жене тиме што се њен приватан живот доводи у везу са њеном стручношћу и професионалним достигнућима, навела је повереница, објављено је на сајту УНС-а.

Управо текстовима оваквог типа промовишу се сексизам, родни стереотипи и предрасуде и на тај начин дискриминишу све жене, истиче повереница Јанковић.

Претходно је Удружење новинара Србије осудило увредљив тон којим је дневни лист Информер писао о уредници Радио-телевизије Србије Оливери Ковачевић и те нападе оценило као недопустиве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи