Читај ми!

Велика Хоча без воде два месеца

Велика Хоча, на Косову и Метохији, у којој живи нешто више од 500 Срба, два месеца нама воду, рекао је члан Месне заједнице Срђан Петровић и апеловао на надлежне да реше проблем.

Према речима Петровића мештани су огорчени и незадовољни и немају коме да се обрате иако на све начине покушавају да нађу решење.

"Два месеца немамо воду, а она је основ свега", рекао је Петровић и подсетио да житељи Велике Хоче као сви винари и виноградари славе Светог Трифуна и да желе да прославе дан свог заштитника.

Према његовим речима, кад нема воде, не може ни да се гради, ни да се поставља камен темељац, једноставно не може ништа да се ради.

У Великој Хочи пре рата живело је 2.400 Срба а данас их има 530, подсетио је Петровић и додао да се за последње две године из села иселило седам породица.

Велика Хоча је некада била метох, односно посед манастира Високи Дечани, а по њему је и Метохија добила назив.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи