Вулин: Организације које помажу грађанима веома важне

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин посетио је организацију "Коло српских сестара" у Суботици и том приликом поручио да такве организације које помажу грађанима много значе друштву и држави.

Александар Вулин је навео да ниједно министарство у свету није у стању само да покрије све социјалне услуге потребне у заједници.

"'Коло српских сестара' делује на територији целе Србије и читав један век пружа услуге у заједници", истакао је Вулин.

Како је рекао, "Коло српских сестара" у Суботици посебну пажњу обраћа на наше најстарије који живе у селима око Суботице, где су услуге социјалне заштите тешко доступне.

Нагласио је да без таквих организација министарство не би успело сваком од корисника да изађе у сусрет.

Вулин је рекао да је за старе добро да што дуже остане у свом дому, јер са одлазак у дом за старе отерећење за њихову продицу и много је скупље.

"'Коло српских сестара' је конкурисало за пружање услуга у заједници и испунило све услове и веома брзо ће добити одговарајућу лиценцу, али не само та организација, то се ради интензивно у Србији како када су у питању наше установе којих има 74 у државном власништву тако и када су у питању приватни домови за старе, дневни боравци, услуге у заједници, пружање помоћи најстаријима", напоменуо је министар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи