Асоцијација: Пуповчево писмо је последњи сигнал

Асоцијација избегличких и других удружења Срба из Хрватске оценила је да писмо председника СНВ Милорада Пуповца, у коме упозорава на пораст порука мржње према мањинама у Хрватској, представља последњи сигнал, како за матицу Србију, тако и за ЕУ, да коначно осуде овакву политику за коју је сав демократски свет мислио да је остала на сметлишту историје.

У саопштењу Асоцијације се наводи да избегли и прогнани Срби из Хрватске годинама указују на овакве појаве које су посебно ескалирале након проведених парламентарних избора и формирања нове хрватске Владе.

Председник СНВ у Хрватској Милорад Пуповац упутио је писмо хрватској председници Колинди Грабар Китаровић, у којем упозорава на пораст порука мржње према политичким, етничким и другим мањинама у Хрватској.

"Оно што посебно забрињава је чињеница да су се нашли на удару и сами представници Срба који су својим конструктивним деловањем допринели да Хрватска буде примљена у чланство ЕУ. Уместо награде уследила је казна", додаје се у саопштењу.

Асоцијација оцењује да је ЕУ остала пасивна и ниједном речју није укорила своју нову чланицу која крши све законе који се односе на мањине и не придржава се стандарда који важе у свим цивилизованим земљама света.

"Уколико овакви поступци остану без осуде, преостали Срби из Хрватске наћи ће се у позицији да ради заштите својих живота морају напустити Хрватску која је на најбољем путу да поништи све тековине антифашизма и врати се на позиције оне политике која је извршила геноцид над Србима у време Другог светског рата, а чији су рецидиви изнова оживели у последњој деценији прошлог века што је резултирало злочинима и прогоном српског становништва са њихових вековних огњишта", истиче се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи