Читај ми!

Обновљен споменик убијеним дечацима у Гораждевцу

Мештани Гораждевца поставили су обновљени споменик жртвама НАТО бомбардовања и двојици дечака страдалих на Бистрици, који је био на мети непознатих особа, два пута током прошле године.

Фотографије постављања споменика објавили су локални медији који наводе да нико од локалних представника није желео да говори о обнови споменика, а ни да наведе ко га је обновио, преноси КиМ радио.

Споменик жртвама НАТО бомбардовања и дечацима Ивану Јововићу и Пантелији Дакићу, убијеним када су непознате особе из аутоматског оружја пуцале на групу српске деце док су се купала на Бистрици, порушен је 7. децембра.

Исте ноћи пуцано је на кућу једног Србина и запаљена су два аутомобила.

Почетком јула, у серији напада на повратнике у Клини и инцидената у Гораждевцу, непознате особе бациле су Молотовљев коктел на то спомен облежје.

По оцени Епархије рашко-призренске, која је једина реаговала, тако је нанет додатни бол породицама које су изгубиле ближње у време рата и у масакру на Бистрици 2003. године.

Председник Српске листе Слaвко Симић обећао је у децембру након другог напада да ће управо ова листа обновити порушени споменик.

Ово место су након тог напада посетили званичници и Београда и Приштине.

У селу је након напада постављен видео-надзор. Пројекат је финансирала Канцеларија за заједнице при косовској влади.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи