Читај ми!

УНС поздравио усвајање аутентичног тумачења Закона

Удружење новинара Србије поздравља одлуку Скупштине Србије да усвоји аутентично тумачење Закона о јавном информисању и медијима којим ће, после пет месеци опструкције од стране Агенције за приватизацију, бити омогућен пренос капитала без накнаде запосленима у медијима.

УНС истиче да је Законом о јавном информисању и медијима прописано да капитал непродатих медија, као и медија за које није расписан позив за продају, припада запосленима и бившим запосленима који на то имају право.

"Међутим, првим решењем од 4. септембра, Агенција за приватизацију је то право најпре суспендовала РТВ Врање, након чега је заустављен пренос капитала без накнаде за све медије који нису добили купца", наведено је у саопштењу.

УНС позива Министарство привреде да у најкраћем року донесе решења о преносу капитала без накнаде за све непродате медије, а новинаре и медијске раднике који имају право на упис бесплатних акција (удела) да искористе своје право да постану власници медија у којима су запослени или у којима су радили.

По евиденцији УНС-а на капитал медија без накнаде имају право запослени и бивши запослени у РТВ Врање, РТВ Бор, РТВ Прешево, РТВ Бујановац, РТВ Трстеник, Радио Суботици, Радио Оџацима, Радио Зрењанину, РТВ Бачка Паланка, Дневнику АД, Речи радника из Алексинца, Радио Бачкој из Бача, Нашем гласу из Смедерева и РТВ Бачка Паланка.

Право на пренос капитала без накнаде имали би и запослени и бивши запослени у Танјугу уколико би Влада поништила одлуку о гашењу ове новинске агенције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи