Читај ми!

Врбас, 2.000 малишана на акцији "Шта тренираш?"

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је Врбас, поводом одржавања прве у низу овогодишњих акција "Шта тренираш", коју је Министарство у сарадњи са Спортским савезом Србије покренуло пре седам година. Догађају је присуствовало 2.000 малишана.

Вања Удовичић је оценио да је акција "Шта тренираш" једна од најлепших промоција спорта и здравог начина живота.

"У времену брзог начина живота и савремених технологија, деца се све мање баве физичком активношћу, и имамо врло озбиљне и упозоравајуће податке о проценту гојазности и деформитета код наше деце. Због тога спорт треба популаризовати и учинити га доступним свима", рекао је Удовичић, наводи се у саопштењу Министарства омладине и спорта.

Удовичић је истакао да је то један од приоритета којим се Министарство бави системски, а пре свега новим Законом о спорту који се у великој мери бави децом.

Министар је рекао да се оваквим акцијама деца мотивишу да се баве спортом и нагласио да спорт децу учи правим вредностима и добрим навикама и да је зато потребно што више оваквих акција.

Акција "Шта тренираш?" представља Сајам спорта у малом. Кроз њу је прошао велики број школске омладине, чланова клубова и већ формираних спортиста, њих око 46.000, а посећено је укупно 29 градова, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи