Читај ми!

Први програм РТС-а наставља тренд најуспешнијег ТВ програма

Уз Први програм РТС-а сваки дан је скоро четири милиона грађана, пише "Адвертајзер Србија". Поред укупног аудиторијума, у поређењу са осталим телевизијским програмима, тај програм има и највећи рејтинг и удео у гледаности.

У јануару 2016. Први програм РТС-а је 30 дана био најгледанији ТВ програм у Србији, а у јануару 2015 – 20 дана, наводи "Адвертајзер Србија".

Истиче се да допринос свакодневној гледаности Јавног сервиса, поред преноса значајних спортских догађаја, дају новоуведене емисије сопствене продукције различитих жанрова.

Како се наводи, на ранг-листи најгледанијих емисија у јануару 2016. прве 23 су емисије Првог програма РТС-а, а међу 50 чак их је 40.

"Грађани Србије су са великим интересовањем пратили Европско првенство у ватерполу. Финалну утакмицу Србија – Црна Гора гледало је 2.762.000 гледалаца, чиме је оборен рекорд гледаности ватерполо утакмица. Преко 2.000.000 гледалаца пратило је и остале ватерполо утакмице у којима се такмичила Србија", пише "Адвертајзер Србија".

Поред преноса спортских такмичења у ватерполу и тенису, на ранг-листи најгледанијих су и емисије других жанрова: информативне (Дневник у 19.30, Шта радите, бре, Београдска хроника, Око магазин, Дневник ТВ НС, Јутарњи дневник РТС-а, Знање-имање), забавне (квизови Слагалица и Потера, Новогодишњи програм РТС-а Очекујте неочекивано), домаће игране серије ("Чизмаши", "Комшије", "Монтевидео, Бог те видео", "На путу за Монтевидео", "Бела лађа", "Камионџије").

На листу су и документарне емисије, попут Сасвим природно, као и домаћи филмови и ТВ драме ("Зона Замфирова", "Рањени орао", "Уочи Божића", "Бићемо прваци света", "За краља и отаџбину", "Хајде да се волимо још једном" и верска емисија Божићна посланица Српске православне цркве.

"Адвертајзер Србија" наглашава да Медијски јавни сервис наставља са емитовањем садржајно најразноврснијег телевизијског програма намењеног свим групама становништва Србије.

"Сопственом продукцијом и ауторским емисијама РТС успева да постигне најбоље резултате по свим параметрима којима се мери успешност телевизијског програма", закључује "Адвертајзер Србија".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи