Читај ми!

Иринеј: Сусрет папе и руског патријарха подстицај мировном дијалогу

Српска Православна Црква задовољна је што ће се, после вишедеценијских припрема, 12. фебруара на Куби срести патријарх московски и сверуски Кирил и папа Фрања, изјавио је епископ бачки Иринеј и додао да се нада да ће њихов сусрет бити подстицај дијалогу и у другим деловима света.

"СПЦ доследно и са најбољим жељама подржава напоре патријарха Кирила да у дијалогу и сарадњи са најодговорнијим представницима хришћанског света пронађу одговоре на трагичне догађаје, пре свих геноцид који се врши над хришћанским становништвом Блиског Истока и знатног дела Африке", навео је епископ бачки Иринеј у изјави достављеној Танјугу.

Додао је да се СПЦ нада да ће предстојећи разговор на Куби бити подстицај истинољубивом и миротворном дијалогу и деловању представника две хришћанске цркве и у другим деловима света, па и у нашем региону.

Епископ бачки је навео и да православни Срби већ вековима живе са суседима и браћом римокатоличке вероисповести у Хрватској, "у последње време нажалост, као де факто грађани другог реда, нежељена заједница, уместо као црква равноправна пред државом, за шта се не залаже само наша СПЦ него и папа Фрања и Света Столица".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи