Пожега, хумани грађани зидају кућу за самохрану мајку

Пожежани су на друштвним мрежама покренули акцију како би помогли суграђанки Ивани Арсић да оствари сан. Иницијатори акције планирају да изграде нови скромни дом за самохрану мајку која је, желећи да реновира стару кућу, радила сезонске послове и - остала везана за инвалидска колица.

Ленка и Данијел су брат и сестра који се разликују по презимену и узрасту, а осим заједничке мајке и баке, деле животни простор од 46 квадрата. Најбољи су ђаци у одељењу, а у генерацији предњаче и по читању књига.

"Понекад узимам лектиру, а некад и по свом избору", каже Данијел Спасић.

"Највише волим књигу која има много страна. Једну сам прочитала од 303 стране написану латиницом, а нисмо учили целу латиницу", каже Ленка Арсић.

Од вршњака се разликују и по томе што немају мобилне телефоне, ни компјутер. Данијел је ипак пронашао решење да лекције информатике обнови и ван часова техничког.

"На пример када чекам аутобус, а између часова немам час ја увек понекад одем тамо до наставнице да питам има ли слободан компјутер, па ја то мало обновим", каже Данијел.

Једино што им ових дана недостаје јесте мајка Ивана, која је пре месец дана доживела тешку саобраћајну незгоду приликом повратка из наднице. С обзиром на то да ће јој будућност бити везана за колица, пријатељи ове самохране мајке започели су хуманитарну акцију како би прикупили девет хиљада евра за нову кућу.

"Ивана је тренутно у Рибарској бањи на рехабилитацији, где ће бити још нека два месеца најмање. Наши планови су да уколико успемо да скупимо довољно финансијских средстава опремимо један грађевински објекат поред њене куће где ће она моћи да настави свој живот у условима какви јесу", каже Моника Јанковић, пријатељица.

"Тешка су времена за свакога, није за мене и сад што сам у овакој ситуацији, али не желим некоме да наметнем нешто да и ни сажаљење", каже Гордана Спасић, мајка Иване Арсић.

Пошто је Ивана борац и спортиста пријатељи су сигурни да ће ова самохрана мајка наставити битку за егзистенцију породице, али желе да јој се сан о лепшем и новом дому оствари када дође са рехабилитације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи