ЦИП: Мркоњић треба да види како сад изгледа Прокоп

Генерални директор Саобраћајног института ЦИП Милутин Игњатовић рекао је да железничка станица Прокоп урађена је на најсавременији начин и по највишим светским стандардима.

Поручио је функционеру СПС и бившем министру инфраструктуре Милутину Мркоњићу да би сам требало да се увери како сада изгледа та станица и шта је све урађено.

"Нека Мркоњић оде и види како сада изгледа Прокоп. Можда није ни видео, него се сећа само два колосека", рекао је Игњатовић Танјугу, коментаришући Мркоњићеву изјаву да је Прокоп "само прекречен".

Директор ЦИП-а, института који је радио пројекат Прокопа, оценио је да је Мркоњићева изјава стара и отрцана фраза и истакао да се никако не ради о кречењу већ о значајним радовима одрађеним по светским стандардима.

"Пројекат ЦИП-а је високо оцењен и то нико живи не може да оспори", истакао је Игњатовић, који је функцију директора ЦИП-а раније преузео од Мркоњића.

Игњатовић је додао да је све што је урађено у Прокопу завршено у време Владе Александра Вучића, у року и на најсавременији начин.

"Другачије о Прокопу може да прича само онај ко станицу није видео", нагласио је Игњатовић.

И генерални директор "Енергопројекта", фирме која је изводила радове, Владимир Миловановић сматра да је Мркоњићева изјава забрињавајућа и разочаравајућа, јер стиже од неког ко познаје цео пројекат Прокоп.

Миловановић је рекао да је за Прокоп из кувајтског кредита искоришћено 25,6 милиона евра и да је за тај новац урађено много више од кречења и фарбања.

Према његовим речима, између осталог је уграђено 39 скретница, осам перона је опремљено најсавременијим шинским системом са антивибрационим подлогама...

Урађено је, каже, осветљење дуж свих перона и набављена опрема за опремање два перона на којима је тек потребно урадити грађевинске радове.

"Све то далеко превазилази обим посла који је Мркоњић навео да је урађен. Било би лепо, ако има времена, да седнемо и да нам објасни на основу чега је то закључио", рекао је Миловановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи