Синдикати настављају борбу против приватизације бања

Представници синдиката осам рехабилитационих центара из Србије не мире се са најављеном приватизацијом бања и сутра ће се састати у Врњачкој бањи како би договорили даље кораке синдикалне борбе, рекао је председник синдикалне организације Института за лечење и рехабилитацију "Нишка бања" Предраг Миладиновић.

Представници синдиката Нишке, Рибарске, Врањске и Сијаринске бање, Сокобање, завода "Врдник", "Чигота" и "Меркура", позвали су на сутрашњи састанак и министре здравља и привреде, Златибора Лончара и Жељка Сертића, од којих ће тражити да се поступак приватизације бања заустави и тиме спречи њихово сигурно уништавање.

"Желимо да министрима предочимо да су сва бањска лечилишта код нас и у земљама у окружењу након приватизације уништена или претворена у велнес и спа центре", рекао је Миладиновић за Бета.

Миладиновић је нагласио да се очувањем бањских лечилишта штите интереси грађана и њихово право на рехабилитацију.

"Бањска лечилишта не представљају луксуз, она помажу да се сачува здравље становништва, чиме је и држава на добитку", рекао је Миладиновић.

Приватизација бањских лечилишта, како је рекао, не може се правдати намером да се државна каса растерети, јер лечилишта доносе приходе у буџет.

"На списку за приватизацију налазе се бањски центри који добро послују и који имају очуване смештајне и здравствене капацитете. Приватизацијом каква се најављује, сви ти капацитети били би продати испод цене", упозорио је Миладиновић.

У осам рехабилитационих центара чији су синдикати започели борбу против приватизације запослено је око 2.000 људи.

Према ранијој најави министра привреде Жељка Сертића, приватизација бања и специјалних болница у Србији поново ће бити покренута средином 2016. године, а њихова продаја очекује се крајем године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи