Кад гирос постане радост у свратишту за децу

За друштвено одговорно пословање, београдска продавница брзе хране добила је "Виртус награду за филантропију". Признање их је обрадовало онолико колико им се деца из свратишта радују више од две године. Најмлађима једном недељно спремају оброке и то је за њих, кажу, посебан дан.

Свратиште је други дом некој деци. Ту добијају оно што им недостаје код куће - храну, одећу, обућу, пажњу.

Имају скромне жеље, али и основне потребе треба испунити. Радници продавнице брзе хране брину о најважнијој - да не буду гладни.

Сваког уторка, пакет са 30 гироса стигне на адресу свратишта за децу. Некима од њих, то је једини оброк у току дана.

И тако већ више од две године, из добре воље и осећања одговорности према угроженима. За такав подухват добили су и признање.

"Волели бисмо да више наших колега потегну то питање, да се осврну око себе. Oд срца спремамо за нашу омладину. Сваком детету на планети треба се осврнути и помоћи", каже Госпава Ћеранић из продавнице брзе хране.

"Још се и не паркирам они поискачу сви напоље, гирос, гирос! Крену да помогну и да носе, унутра, општи хаос", прича Бојан Стефановић, запослен у продавници брзе хране.
Без помоћи, кажу васпитачи, свратиште не би могло да опстане.

"Имамо јако велику подршку грађана и неретко се дешава да нас људи само позову, предложе нам да нам донесу нешто. Још је значајније када је та врста сарадње континуирана као што је случај са гиросем када знамо да ћемо сваког уторка добити нешто", каже Мина Лукић из Свратишта за децу.

Свратиште није једина адреса где се поклони с нестрпљењем чекају. Ни ови људи нису једини који их дају. Ипак, хуманих појединаца и компанија никада није довољно.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи