Нови Сад, станови за избеглице из БиХ и Хрватске

Комесаријат за избеглице и миграције Србије и Град Нови Сад позвали су избеглице и бивше избеглице из Хрватске и Босне и Херцеговине да се пријаве за доделу станова и пакета грађевинског материјала.

Избеглице и бивше избеглице из Хрватске и Босне и Херцеговине, које живе на територији Новог Сада, од 11. јануара до 10. фебруара могу да поднесу пријаве и потребну документацију и конкуришу за стамбене јединице са могућношћу куповине.

Стамбене јединице дају се у закуп на одређено време, са могућношћу куповине према условима предвиђеним Законом о избеглицама, саопштио је Комесаријат.

Услов је да потенцијални корисници немају решено стамбено питање ни у Србији, ни у земљи порекла, и да нису ништа продали ни обновили у земљи порекла. Сви услови су наведени у текстовима јавних позива.

Такође, избеглице се у истом периоду могу пријавити и за доделу 20 пакета грађевинског материјала, у максималном износу до 9.000 евра у динарској противвредности по породичном домаћинству.

Пакети грађевинског материјала додељују се за завршетак започете градње или адаптацију неусловних стамбених објеката, попут изградње носеће конструкције, хидроизолације и изградње санитарног чвора.

Све потребне информације могу се добити у Канцеларији повереника за избеглице и миграције у Новом Саду, Краља Александра 14, или телефоном на број 021/423-742, као и у Комесаријату за избеглице и миграције Србије, Народних хероја 4, Нови Београд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи